Nieuwsflits 1. Voedselbos Leusden. 8 april 2019

Donderdag 18 april: aardappels poten
Zaterdag 4 mei: excursie proeflocatie voedselbos Universiteit Wageningen
Woensdag 22 mei, 20.00 uur: ontwerpsessie voedselbos

Dat en meer over het bouwplan 2019 in deze nieuwsflits 1

Aardappels poten aanstaande donderdag!
Donderdag 11 april gaan om 14.00 uur de biologische pootaardappels de grond in. Dit gebeurt machinaal door Jan de Kruif, biologisch boer uit Leusden. Wil je een keer van dichtbij zien hoe dat in zijn werk gaat: dan ben je van harte welkom! Zorg dan dat je er om 13.45 uur bent, dan doen we het hek even open bij de Vlindertuin; het adres is Vlinderpad. Kom s.v.p. met de fiets, mede gezien de zeer beperkte parkeerruimte. We verwachten circa 8 rijen aardappels te kunnen poten.

Ga mee op excursie zaterdag 4 mei
Universiteitsdocent Kees van Veluw, permacultuur- en voedselbosdeskundige, zal de principes en verschillende uitgangspunten van een Voedselbos toelichten. Dit doen we op de proeflocatie waar de Wageningen Universiteit een Voedselbos ontwikkelt. We vertrekken om 13.00 uur vanaf de Groene Belevenis en zijn dan ca. 35 minuten later in Wageningen. Om 16.00 uur verwachten we weer terug te zijn. Opgeven kan via Voedselbosleusden@gmail.com.

Bouwplan 2019
Dit seizoen zetten we op het perceel voor het Voedselbos in ieder geval: pootaardappels, pompoenen, suikermais, witte en rode klaver en een bloemenmengsel. Zo leren wij het perceel goed kennen. Ook krijgen niet gewenste (on)kruiden en de aanwezig kweek op deze manier minder kans het perceel te overwoekeren.

Kom naar de ontwerpsessie Voedselbos 22 mei om 20.00 uur
In de komende winter planten we de eerste bomen en struiken voor het Voedselbos. Tot die tijd kunnen we het Voedselbos ontwerpen en financiering hiervoor zoeken. Op woensdag 22 mei vindt vanaf 20.00 uur in de Groene Belevenis een eerste ontwerpsessie plaats. Hierbij zullen ook een aantal deskundigen aanwezig zijn (appels, walnoten, wijndruiven, eetbare paddenstoelen, kruiden, groen bemesting, Pawpaw etc.). Je hebt geen enkele voorkennis nodig om mee te komen brainstormen; enthousiasme en zin om mee te doen is namelijk even zo belangrijk! Opgeven kan via Voedselbosleusden@gmail.com.