Nieuwsflits 3. Voedselbos Leusden 12 mei 2019

In deze editie:

  • 16 mei Excursie Wijngaard El Placer Lelystad 🍇
  • 22 mei Workshop Gewassen voor Voedselbos Leusden 🌱
  • 25 mei opening Vlindertuin 🐝
  • Klimaatbomen 🍀

 

16 mei Excursie Wijngaard El Placer Lelystad 🍇
Komende donderdag gaan we op bezoek bij de biologische Wijngaard El Placer in Lelystad om iets te leren over druiventeelt in een voedselbos. De druif is oorspronkelijk een bosplant. Biologisch Wijngaardenier Johan Rippen uit Lelystad is er dan ook van overtuigd dat de druif weer terug kan naar het bos zoals die oorspronkelijk groeide. Daarmee zijn heel veel plagen en ziektes in de teelt te voorkomen. Laat je inspireren! Een aanrader! Ga je mee? Stuur even een mailtje naar voedselbosleusden@gmail.com
Tijd: donderdag 16 mei om 18.30 uur verzamelen bij de Groene Belevenis in Leusden. We rijden samen naar Lelystad en zijn rond 22.30 weer terug.

22 mei Workshop Gewassen voor Voedselbos Leusden 🌱
Samen brainstormen over het beplantingsplan! De workshop voor de keuze van gewassen om aan te planten, mag je niet missen. Kom meedenken over welke noten, vruchten, planten, kruiden we gaan aanplanten vanaf dit najaar in ons perceel. Wil je meedenken en meedoen? geef je dan op via voedselbosleusden@gmail.com
Tijd: woensdagavond 22 mei om 20.00 uur in de Groene Belevenis in Leusden.

25 mei opening Vlindertuin 🐝
Op zaterdag 25 mei wordt het seizoen voor de Vlindertuin officieel geopend! Die dag is er ook aandacht voor de aangrenzende initiatieven: de Bloemenakker en het toekomstige Voedselbos. Het is deze dag mogelijk om het perceel van het toekomstige Voedselbos eens van dichtbij te bekijken.
Ter plekke geven we uitleg over de bodem en je kan zien hoe de eenjarige gewassen erbij staan die dit voorjaar eenmalig geplant zijn: aardappels, suikermais en pompoenen.
Er is die dag veel leuks te doen, ook voor kinderen. Wees welkom!
Tijd: zaterdag 25 mei vanaf 13.00 ingang aan het Vlinderpad (Heiligenbergerweg / hoek Groene Zoom). Zie de folder in de bijlage.

Klimaatbomen 🍀
De eerste 7 klimaatbomen in Leusden zijn verkocht op Koningsdag! Ga jij vliegen deze zomer? Vliegschaamte? Je kan nog steeds een klimaatboom kopen voor het Voedselbos. Ook mensen die niet vliegen en een boom willen kopen, kunnen meedoen. De mensen die een boom kopen, kunnen deze zomer biologische aardappels, pompoenen en mais komen oogsten, als dank voor hun bijdrage.
Meer info via voedselbosleusden@gmail.com