1eVersiePlantschapkNieuwsflits 7, Voedselbos Leusden
Uitnodiging presentatie 1e 'plantschap'

Presentatie ontwerp Voedselbos op dinsdagavond 12 november
In deze nazomer is er heel hard gewerkt om een ontwerp en beplantingsplan te maken voor de akker van het Voedselbos in wording. De basis voor het plan waren de brainstorms en verkenningsbezoeken die we met geïnteresseerden en betrokkenen de afgelopen maanden hielden in de Groene Belevenis, op locatie en tijdens verschillende excursies.

De eerste versie van het ontwerp is nu klaar en het resultaat mag er zijn!
"Plantschap" architect en voedselbosdeskundige Evelyn Derksen maakte dit prachtig ontwerp voor Voedselbos Leusden met maar liefst bijna negentig verschillende struiken en bomen.

Op dinsdagavond 12 november aanstaande houdt Evelyn een interessante presentatie over de principes van een voedselbos en ons ontwerp voor Leusden. Kom langs om de schetsen te bekijken en verder mee te denken over de soorten die er dit najaar geplant gaan worden. Ook zullen we voor liefhebbers concrete dagen afspreken waarop we de bomen gaan planten!

Wat is een voedselbos?
Een voedselbos is landbouw met heel veel natuurwaarde. Een voedselbos staat vol planten, struiken en bomen waar je noten, vruchten, kruiden, wortels en knollen van kunt oogsten. Bij gangbare landbouw maak je gebruik van eenjarige teelt: elk jaar veeg je je kavel schoon en plant je opnieuw. Dat is veel werk. In een voedselbos maak je slim gebruik van de ecologische principes van het bos en van meerjarige planten, zoals bomen, struiken en kruiden. Je bouwt een totaal nieuw ecosysteem op en over de jaren neemt de soortenrijkdom toe en kun je het hele jaar door oogsten. Je legt het zo aan, dat je uiteindelijk zo min mogelijk hoeft te doen. Het systeem houdt zichzelf in stand, net als een echt bos.

De vrijwilligers willen zoveel mogelijk Leusdenaren betrekken bij het voedselbos.
Het wordt een voedselbos van en voor Leusden.
Iedereen is welkom op 12 november!
Stuur ons even een email om te laten weten of je komt!

Voor in je agenda:

Wat: Presentatie ontwerp Voedselbos Leusden
Wanneer: Dinsdagavond 12 november van 19.30 uur - 21.30 uur
Waar: Groene Belevenis Hamersveldseweg 107, 3833 GM Leusden