Nieuwsflits 8, Voedselbos Leusden

Plantdagen Voedselbos Leusden: 1 (en 2) februari 2020

We kijken met veel belangstelling naar het weer en hopen op wat vorst of drogere dagen, want het is nu te nat om te planten. De bestellingen van plantgoed zijn gedaan en het ontwerp is klaar, dus we staan te popelen om te gaan planten. De geplande dagen in januari gaan niet lukken ivm met het weer. Het is nu te nat om te planten. Nieuwe geplande dagen zijn voor 1 februari met uitloop naar 2 februari. Volgende mogelijke plantdag zaterdag 22 februari.

Je bent hartelijke welkom om te komen helpen met planten dus zet deze data in je agenda.
Details volgen in de week voor de plantdag als we zeker weten dat het door kan gaan.
Meld je aan als je komt via dit mail adres en geef je telefoonnummer door voor de groepsapp.

Wat is een voedselbos?

Een voedselbos is landbouw met heel veel natuurwaarde. Een voedselbos staat vol planten, struiken en bomen waar je noten, vruchten, kruiden, wortels en knollen van kunt oogsten. Bij gangbare landbouw maak je gebruik van eenjarige teelt: elk jaar veeg je je kavel schoon en plant je opnieuw. Dat is veel werk. In een voedselbos maak je slim gebruik van de ecologische principes van het bos en van meerjarige planten, zoals bomen, struiken en kruiden. Je bouwt een totaal nieuw ecosysteem op en over de jaren neemt de soortenrijkdom toe en kun je het hele jaar door oogsten. Je legt het zo aan, dat je uiteindelijk zo min mogelijk hoeft te doen. Het systeem houdt zichzelf in stand, net als een echt bos.

De vrijwilligers willen zoveel mogelijk Leusdenaren betrekken. Het wordt een voedselbos van en voor Leusden.

Voor in je agenda:

Wat:
Plantdagen
Wanneer: zaterdag 1 en 22 februari van 10.00 uur - 16.00 uur
Waar: perceel Voedselbos aan de Groene Zoom.
Ingang via de Vlindertuin, Vlinderpad 1 in Leusden (op de hoek van de Heiligenbergerweg met de Groene Zoom, het Vlinderpad ligt vlak achter de bushalte daar)