nieuw logo DDLPROBLEEM: AFSCHAKELEN ZONNEPANELEN BIJ HOGE SPANNING

OPROEP november 2022 - Aan de inwoners in Leusden vragen wij:

A.
Heeft u ervaring met het afschakelen van uw zonnepanelen of
B.
Overweegt u zonnepanelen te kopen en wilt u eerst controleren hoe hoog de spanning in het netwerk van uw woning is? Om te controleren of u een kans loopt dat uw zonnepanelen mogelijk worden afgeschakeld.

Er gaan verhalen rond dat zonnepanelen worden afgeschakeld (uitgezet).

Dat gebeurt officieel automatisch bij een voltage van 253 volt in een bepaalde woning of bij meerdere woningen in een wijk. Dat is een vereiste van de netwerkbeheerders. Voor de eigenaren van zonnepanelen een ongewenst gegeven!

Wij hebben er geen ervaring mee en feitelijke informatie is niet beschikbaar. METEN IS WETEN. Voor ons reden om spanningsmeters beschikbaar (in bruikleen) te stellen. Zo kunnen we indicatie krijgen in welke mate het afschakelen van zonnepanelen in Leusden voorkomt.

Ofwel we zijn op zoek naar locaties, verspreid over Leusden, waar de spanning hoog is. De gemeten data wordt automatisch doorgestuurd naar onze server bij een Nederlandse hostingprovider.

C. Kent u iemand die ervaring heeft met het afschakelen van zonnepanelen, geef deze oproep dan svp door.
Helpt u mee? Stuur dan een e-mail met uw naam, adresgegevens en telefoonnummer naar cml@osinit.nl

Hieronder de link naar de actuele gegevens van Leusden en omgeving:

Klik hier voor de actuele gegevens

Disclaimer: de metingen geven inzicht, maar vormen geen garantie voor de toekomst. Realiseert u zich dat de opname een momentopname is.