Nieuwsflits, Voedselbos Leusden
natvoorjaar2020wsTe nat voor plantdag 22 februari 2020

Na een bezoek aan het terrein met de hoveniers die ons begeleiden, was het duidelijk dat planten op 22 februari onmogelijk is. Het is nog veel te nat. We moeten het planten helaas weer uitstellen en wachten op droger weer een betere omstandigheden.

Details voor de plantdag volgen als we zeker weten dat het door kan gaan. Je bent hartelijke welkom om daarmee te komen helpen. Wil je graag met aanplanten helpen? Geef je telefoonnummer dan door op dit e-mailadres. We zetten je vervolgens in de groepsapp zodat je altijd snel op de hoogte bent en blijft.

Nieuwsflits 9. Voedselbos Leusden:
Werkdag: zaterdag 1 februari 10.00

Beste mensen,

Er is morgen een korte werkochtend om het planten voor te bereiden en het ontwerp te bekijken ter plekke. Welkom! Voor het planten is het perceel nog te nat. Het plantgoed slaat niet aan en gaat dood als we toch zouden planten.

Volgende plantdag zaterdag 22 februari! Dan is het hopelijk minder nat.

Je bent hartelijke welkom om te komen helpen met planten dus zet deze datum in je agenda.
Details volgen in de week voor de plantdag als we zeker weten dat het door kan gaan.
Wil je komen geef je 06-nummer door op dit mailadres en door voor de groepsapp.

Nieuwsflits 8, Voedselbos Leusden

Plantdagen Voedselbos Leusden: 1 (en 2) februari 2020

We kijken met veel belangstelling naar het weer en hopen op wat vorst of drogere dagen, want het is nu te nat om te planten. De bestellingen van plantgoed zijn gedaan en het ontwerp is klaar, dus we staan te popelen om te gaan planten. De geplande dagen in januari gaan niet lukken ivm met het weer. Het is nu te nat om te planten. Nieuwe geplande dagen zijn voor 1 februari met uitloop naar 2 februari. Volgende mogelijke plantdag zaterdag 22 februari.

Je bent hartelijke welkom om te komen helpen met planten dus zet deze data in je agenda.
Details volgen in de week voor de plantdag als we zeker weten dat het door kan gaan.
Meld je aan als je komt via dit mail adres en geef je telefoonnummer door voor de groepsapp.

1eVersiePlantschapkNieuwsflits 7, Voedselbos Leusden
Uitnodiging presentatie 1e 'plantschap'

Presentatie ontwerp Voedselbos op dinsdagavond 12 november
In deze nazomer is er heel hard gewerkt om een ontwerp en beplantingsplan te maken voor de akker van het Voedselbos in wording. De basis voor het plan waren de brainstorms en verkenningsbezoeken die we met geïnteresseerden en betrokkenen de afgelopen maanden hielden in de Groene Belevenis, op locatie en tijdens verschillende excursies.

1eschetsvoedselbosNieuwsflits 6, Voedselbos Leusden Najaar 2019

De laatste aardappelen en een eerste opzet voor het bos.

Komende zaterdag, 28 september, oogsten we de laatste aardappelen, zodat we kunnen starten met de inrichting van het terrein. Kom langs om de eerste schetsen te bekijken en mee te denken over de soorten die er dit najaar geplant moeten worden. Kom helpen oogsten! Er is een kleine presentatie over het voedselbos. Zaterdag is de Vlindertuin voor de laatste keer dit seizoen open en ook daar is van alles te zien en te beleven. Wees welkom! Klik op de afbeelding voor een vergroting.