Nieuwsflits 8, Voedselbos Leusden

Plantdagen Voedselbos Leusden: 1 (en 2) februari 2020

We kijken met veel belangstelling naar het weer en hopen op wat vorst of drogere dagen, want het is nu te nat om te planten. De bestellingen van plantgoed zijn gedaan en het ontwerp is klaar, dus we staan te popelen om te gaan planten. De geplande dagen in januari gaan niet lukken ivm met het weer. Het is nu te nat om te planten. Nieuwe geplande dagen zijn voor 1 februari met uitloop naar 2 februari. Volgende mogelijke plantdag zaterdag 22 februari.

Je bent hartelijke welkom om te komen helpen met planten dus zet deze data in je agenda.
Details volgen in de week voor de plantdag als we zeker weten dat het door kan gaan.
Meld je aan als je komt via dit mail adres en geef je telefoonnummer door voor de groepsapp.

1eVersiePlantschapkNieuwsflits 7, Voedselbos Leusden
Uitnodiging presentatie 1e 'plantschap'

Presentatie ontwerp Voedselbos op dinsdagavond 12 november
In deze nazomer is er heel hard gewerkt om een ontwerp en beplantingsplan te maken voor de akker van het Voedselbos in wording. De basis voor het plan waren de brainstorms en verkenningsbezoeken die we met geïnteresseerden en betrokkenen de afgelopen maanden hielden in de Groene Belevenis, op locatie en tijdens verschillende excursies.

1eschetsvoedselbosNieuwsflits 6, Voedselbos Leusden Najaar 2019

De laatste aardappelen en een eerste opzet voor het bos.

Komende zaterdag, 28 september, oogsten we de laatste aardappelen, zodat we kunnen starten met de inrichting van het terrein. Kom langs om de eerste schetsen te bekijken en mee te denken over de soorten die er dit najaar geplant moeten worden. Kom helpen oogsten! Er is een kleine presentatie over het voedselbos. Zaterdag is de Vlindertuin voor de laatste keer dit seizoen open en ook daar is van alles te zien en te beleven. Wees welkom! Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Nieuwsflits 5, Voedselbos Leusden: de eerste oogstdag!

Voor in je agenda:
de eerste oogstdag op zaterdag 24 augustus van 13.00 tot 16.00 uur.

Zelf aardappels oogsten, een frietje eten bij de Frietfiets, creatieve activiteiten voor kinderen, door de vrijwilligers bijgepraat worden over het voedselbos. Kom ook!
Waar: perceel Voedselbos aan de Groene Zoom, ingang via de Vlindertuin.

Nieuwsflits 4 Info avond Thee en Blauwe Bessen en La Vita è Bella!