WereldvoedseldagGrtcZaterdag 16 oktober 2021

Kom naar het Herfstfeest in het voedselbos én de vlinder- en bijentuin!

Lees in de flyer hiernaast wat er allemaal te beleven is!

 

 

 

Herfstfeest 2021 bij het voedselbos en de vlinder en bijentuin
zaterdag 16 oktober 2021.

Het voedselbos, de vlindertuin en de imkers presenteren op deze dag hun (toekomstige) producten. Zoals fruit, jam, honing, kastanjes en bloemen.
Verder is er veel lekkers te proeven: pompoensoep, vruchtentaart, honing en nog veel meer. Dus noteer dit herfstfeest op 16 oktober alvast in je agenda!

Voor meer informatie volg facebookpagina van het voedselbos, of kijk op de blog van de vlindertuin

Goed om te weten: de vlinder- en bijentuin en het voedselbos zijn dit seizoen nog t/m 16 oktober open voor publiek. 

 

Nieuwsflits 15. Voedselbos Leusden in jaar 1

Inmiddels is het hartje zomer maar soms voelt het al oktober. Het is bijna niet voor te stellen dat we vorig jaar wekelijks bijeen kwamen om alle net aangeplante stuiken water te geven. Dit jaar hebben we geen watergebrek! En wie goed kijkt ziet door de bomen het bos.

Spannende dynamiek in jaar 1

Na de hectische aanplant van vorig jaar dwarrelt nu langzaam het stof neer. Dit is jaar 1 geeft en dat een spannende dynamiek want we zijn met het Voedselbos Leusden momenteel in een soort van “niemandsland”.

Voedselbos2021Nieuwsflits 14. Voedselbos Leusden plant 1.800 bomen en struiken

Met trots laten de vrijwilligers van het Voedselbos Leusden weten dat het is gelukt om in december de aanplant af te ronden. Op het perceel staan nu ruim 1.800 bomen en struiken!

27 september 2020 - Nieuwsflits 13. Voedselbos plantdagen komen er aan

Deze zomer bracht veel bezoekers naar de Vlindertuin, de Plukakker en naar het Voedselbos Leusden. Leuk dat er zoveel mensen een kijkje kwamen nemen en interesse toonden. Inmiddels loopt de openstelling van dit seizoen weer ten einde en sluit het gebied vanaf begin oktober weer voor het publiek. Het lijkt misschien rustiger te worden in het voedselbos maar niets is minder waar! Voor de vrijwilligers is er volop werk. De planning voor het planten in aankomend winterseizoen is in volle gang!

 In oktober gaan we het perceel maaien zodat het planten straks makkelijker gaat. Ondanks de enorme droogte van dit voorjaar zijn bijna alle geplante bomen en struiken mooi aangeslagen. Applaus voor de watergevers!

 Vanaf begin november gaan we planten. We hebben meer dan tien verschillende appelrassen in bestelling. We gaan kweeperen planten en allerlei andere bomen en struiken zoals mispel, vijg en nog veel meer.
Wie wil komen helpen met planten in november en december is harte welkom! Meld je graag aan via de mail en geef je telefoonnummer door, dan sturen we de exacte plantdata en details.