Dagpauwoog Kars VelingFeest: op zaterdag 13 mei 2023 om 13.00 uur gaan de vlindertuin en het voedselbos weer open voor publiek!

Kom ... daar wil je ook bij zijn!

Beiden zijn werkgroepen van CML milieuorganisatie Leusden dat dit jaar 40 jaar bestaat. Dat vieren we met veel leuke activiteiten zoals:

15 oktober een geslaagd herfstfeest

Tijdens het herfstfeest regende het af en toe. Dat weerhield gelukkig veel mensen niet om toch te komen en te genieten van alles wat er deze middag te zien en te proeven was. Ondanks het weer een gezellige sfeer!

12Om zoveel mogelijk droog te blijven zijn er diverse tenten opgezet. Leuk: voorlichting over de bijen doet het altijd goed. Er was heerlijke honingcake te proeven. En pompoensoep. Ook de kastanje flensjes waren heerlijk! Verder waren er jammetjes, sapjes en de pompoensoep in potten te koop.

Na afloop nog even gezellig natafelen met alle vrijwilligers.

Bekijk hier alle foto's van het herfstfeest

 

0C11281A785747ADBA2D2A4FF0F96610Zondag 21 augustus 2022

Hobby keramiste Annelies Peters exposeert haar beelden in de Vlindertuin

Ze boetseert haar beelden van klei die daarna worden gebakken in een oven op grote hitte van 900 tot 1200 graden. Ze gebruikt voornamelijk grove chamotteklei. Daar zitten kleine steentjes in waardoor de kans op barsten met bakken kleiner wordt. Het beeld wordt massief opgebouwd en daarna uitgehold. Het werken met klei is een heerlijke bezigheid. Vooral dierfiguren spreken haar erg aan.Soms worden ze na eerste bakking geglazuurd, soms met poeder bestrooid en meegebakken of gewoon met acrylverf beschilderd.

Annelies laat graag iedereen van haar beelden genieten.
Kom het meebeleven op zondag 21 augustus van 13.00 tot 16.00 uur

 

Zondag 24 juli 2022 Beeldhouwkunst in de vlindertuin

Jan van Hamersveld aan het werk in zijn atelier Beeldhouwer Jan van Hamersveld exposeert op zondag 24 juli met zijn prachtige beelden in de Vlindertuin. En dat niet alleen … hij is er ook aan het werk. Zo kun je zelf van dichtbij ervaren met hoeveel gedrevenheid én plezier hij zijn beelden maakt.

Beeldhouwen is zijn passie. Altijd bezig met zich verder te bekwamen in het werken met diverse soorten materialen. Als hij eenmaal een beeld voor ogen heeft, met bijvoorbeeld marmer, dan hakt hij naar een ruwe vorm, waarna het eindeloos raspen en schuren is om de ideale lijn uit het beeld te halen.

Van Hamersveld exposeert graag om het enthousiasme waarmee hij aan zijn beelden werkt over te brengen en om iedereen mee te laten genieten. Eerst een voorproefje zien? Kijk dan op www.janvanhamersveld.nl

Kom het meebeleven: zondag 24 juli van 13.00 tot 16.00 uur!

 

Vlindertuin doet mee aan de Buitenweek Leusden 2022

Heerlijk buiten spelen? Doe dan ook mee aan de activiteiten in de vlindertuin! Activiteiten: Vlinder-kijk-route lopen. Kaarsje rollen van bijenwas. Kleivlindertje schilderen. Bijenkoningin zoeken in observatiekastje. De activiteiten worden aangepast aan de volgende leeftijdsgroepen: Vlinder-kijk-route leeftijd 4-6 jaar en Vlinder-kijk-route leeftijd 7–10 jaar

Wanneer? Op vrijdagmiddag 1 juli. Vanaf 15.00 uur. Meedoen, geef je dan nu op.
Opgeven én alle andere activiteiten bekijken kan via de website van Leusden in beweging.