Vlindertuin, afsluiting seizoen 2020: 1 oktober

Vanaf 1 oktober is de tuin tot aan het voorjaar van 2021 weer gesloten voor bezoekers. In oktober werken de vrijwilligers aan de laatste werkzaamheden van dit seizoen. En dan ... winterrust in de vlindertuin!

CoronaMooieTuinWsDoor alle coronamaatregelen was het een bijzonder jaar. Ondanks het feit dat de tuin daardoor later in het seizoen open ging en er geen publieksevenementen waren, werd de vlindertuin toch door meer dan 1000 bezoekers bezocht.

Er werd volop genoten van de bloemen, de vlinders, de bijen, de schitterende natuur en het vaak mooie weer. Later in het seizoen kon er ook een wandeling worden gemaakt door een gedeelte van voedselbos in wording.


Corona maatregelen.


De vrijwilligers hebben ook hun best gedaan zich te houden aan de Corona maatregelen. Zo werden werkzaamheden aan het begin van de werkochtend met elkaar besproken. Voldoende afstand van elkaar tijdens het werken en ook tijdens de koffiepauze werd de voorgeschreven afstand in goed in acht genomen.

CoronaWerkoverlegWs  CoronaWerkopafstandWs  CoronaKoffiepauzeWs 

 

 

Pool2WsEn ... de poel is weer opgeschoond.

Op een mooie zonnige dag is de poel in de vlindertuin weer opgeschoond. Deze klus werd gedaan door een werkploeg van landschapsbeheer.

Pool2Ws