vlinder en bijendag 2017Vlinder- en bijendag Zondag 18 juni 2017
van 12.00 tot 16.00 uur

Op zondag 18 juni organiseren Het Koetshuis Stoutenburg, (Utrechts Landschap) De Groene Belevenis en de Vlinder- en bijentuin in Leusden weer hun jaarlijkse  vlinder- en bijendag.
Een mooie fietstocht (12 of 18 km) verbindt deze 3 locaties.

Koetshuis Stoutenburg
Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg
Wij zijn heel blij met de vlinder en de bij. Daarom ook dit jaar weer tal van activiteiten op Stoutenburg. Meer weten over bijen? Neem dan een kijkje in de bijenstal. Maak mee hoe onze imkers honing slingeren en vul je eigen potje met honing. Honing proeven? Kom dan naar onze kraam en ontdek de verschillende soorten honing. Of geniet van een heerlijke pannenkoek. Maar je kunt ook een bij of een vlinder onder de microscoop bekijken, een vlinderbingo-tocht doen, een vlindermasker versieren of een “Butterfly Feeder” maken om vlinders te lokken. Graag tot zien op Stoutenburg!
Meer informatie: www.utrechtslandschap.nl

Vlinder- en bijentuin Leusden
Vlinderpad Leusden (Hoek heiligenbergerweg/Groene zoom)
In de vlinder- en bijentuin kun je veel zien en beleven rondom het boeiende leven van vlinders en bijen. Maar ook hoe je van je eigen tuin een paradijsje maakt voor deze insecten. Er zijn diverse creatieve activiteiten voor kinderen. je kunt je eigen vlinder of bij maken of de  de vlinder-kijk-route lopen en de puzzel oplossen. Je kan ook zo maar geniet van de tuin en van de beelden van Annelies Peters.
Er is honing te koop van de eigen imkers en planten die vlinders en bijen aantrekken
Meer informatie: www.vlindertuinleusden.blogspot.com

De Groene Belevenis
Hamersveldseweg 107 Leusden
De Struintuin is hét terrein voor echte speurneuzen en tuinliefhebbers. Ga op onderzoek uit met loep en zoekkaart en ontdek welke bijen en vlinders de tuin bezoeken. Of doe mee aan onze vlinderspeurtocht. Weet jij alle vlinders te vinden en kun jij antwoord geven op de vraag?
In de Schuilhut ligt een rupsenpuzzel klaar en kun je in het vindselkabinet een vlinder van heel dicht bij bekijken. Maar natuurlijk kan er ook ‘gewoon’ genoten worden van alles wat de Struintuin te bieden heeft.
Wees welkom en beleef het mee!
Meer informatie: www.degroenebelevenis.nl