28 februari 2018 - Nieuwsgierig naar duurzaamheidsvoorstellen van de politieke partijen in onze gemeente?

Op 21 maart kunt u uw stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. En ... hoe zwaar telt duurzaamheid daarbij voor u? De mensen achter COOL maken het u wat makkelijker: zij hebben voor u de programma's van alle politieke partijen in Leusden alvast uitgespit op duurzaamheid. Klik hier voor een overzicht vanuit de - zeer verschillende - verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen in de Gemeente Leusden.

Infobeurs Leusden Gasloos A
INFOBEURS LEUSDEN GASLOOS
WE ZIJN BEGONNEN

Kom zaterdag 3 maart 2018 tussen 11.00 en 16.00 uur
naar de De TIL | Hamersveldseweg 30

ENERGIETRANSITIE LEUSDEN
Leusden moet net als heel Nederland vaarwel zeggen tegen het aardgas. In het Energieakkoord 2.0 gaat de gemeente Leusden voor Energieneutraal in 2040. Dit betekent de energievraag om laag brengen en de warmte  die we nodig hebben elektrisch en met lokale duurzame energie opwekken. Hiervoor zijn, naast wat er op daken en parkeerterreinen mogelijk is, ongeveer 300 hectare aan zonnepanelenweides of plaatsing van 20 windmolens nodig. Lees in de flyer meer over de deelnemers en het programma.

GEEF UW MENING ALVAST ONLINE! In de weken voor de infobeurs kunnen Leusdenaren mee doen met een online opinieonderzoek waarin we graag uw mening horen over de weg naar een Leusden Gasloos in 2040.

Woning energieneutraal maken. Hoe pak je dat aan? Hoe kan dat gefinancierd worden? Voor alle vragen rondom het energieneutraal wonen kunnen bezoekers bij de infobeurs terecht. Wij informeren u graag.

Aanvullend ter informatie (handig!): informatie over eerdere door COOL georganiseerde events en de daarbij betrokken leveranciers. Handout Zonnepanelenshop 2016 / Handout Warmtepompen 2017/ Handout Woningisolatie 2017

 

25 oktober 2017 - Woningisolatie informatie avond én markt!poster COOL isolatie okt20

 Energiegroep COOL organiseert een Woningisolatie informatie avond en markt, op woensdag 25 oktober in de Korf.

Isolatie houdt de warmte binnen. Nu gaan isoleren, geeft al deze winter een comfortabel warm huis en een lagere gasrekening. COOL heeft 3 isolatiebedrijven uitgenodigd, zij bieden een passende oplossing voor elke woning. Daarnaast meer informtie over wat ook u kunt doen voor vleermuizen.

De avond start met een informatie ronde door deze 3 bedrijven. Zij zullen de aanwezigen kort vertellen welke producten zij bieden, zodat verschillende oplossingen voor verschillende woningen duidelijk worden.

Daarna is er een markt, waar u vragen kunt stellen over uw eigen woning. Ook kunt u er direct afspraken maken voor een advies aan huis en een offerte.

Presentaties tijdens de informatieavond Warmtepompen op 9 februari 2017
De aandacht voor het nieuwe verwamen groeit.  Dat is tijdens onze speciale informatie avond wel weer gebleken.
Voor degenen die dat hebben gemist, hebben we de gehouden presentaties hier op onze site geplaatst.

1. Presentatie van Frank Smit - Optisolar PVT bv
Toepassing en werking warmtepompen.

Hoe-gaan-we-gebouwen-van-warmte-voorzien.pdf

2. Presentatie van Joop Stronkhorst
Gedetaillerde informatie, een voorbeeld en een rekenvoorbeeld.

Warmtepomp en/of zonnepanelen.pdf

3. Presentatie van Mark Goedkoop
Welke isolatie voor een nauwelijks geisoleerd pand?!

Berkenlaan-5-isoleren.pdf

 

poster COOL feb2017 3Wonen zonder gasaansluiting?

Er zullen steeds meer woningen zonder gasaansluiting komen. Dat is afgesproken in het Nationale Klimaatakkoord. Uiteindelijk worden huizen dan niet meer met aardgas verwarmd en CV ketels zullen verdwijnen. Hoe gaan we ons huis dan verwarmen? Warmtepompen halen warmte uit de lucht of de grond, en zijn een goed alternatief.

Energiegroep COOL organiseert op donderdag 9 februari een avond over Warmtepompen als alternatieve verwarming, en wonen zonder aardgas.Frank Smit van Firma OptiSolar PVT uit Stoutenburg komt uitleg geven over de huidige mogelijkheden van warmtepompen.

Informatieavond: warmtepompen en wonen zonder aardgas. Op donderdag 9 februari 2017, aanvang 20:00 uur in Theater De Tuin, De Smidse 1B in Leusden. Toegang is gratis.

UITSLAG COOL LAMPENKWIS – zaterdag 29 oktober 2016

De winnaar krijgt persoonlijk bericht en een passende prijs.

1.    Welke lamp is het meest energiezuinig:        
       A.    Gloeilamp    B. Spaarlamp    C. Ledlamp
2.    Hoeveel lampen hangen er in een gemiddeld huis?
       A.    15 lampen    B. 25 lampen    C. 35 lampen
3.    Kun je in de oven en de magnetron een ledlamp gebruiken?
       A.    Ja        B. Nee
4.    Zijn ledlampen ook in sfeerlicht te verkrijgen?
       A.    Ja        B. Nee
5.    Raden maar: hoeveel watt zit er in totaal in de plastic zak met oude lampen?
       1655 watt (52 lampen).