Maart 2021 - Informatie avond: 'CV-ketel op 60' en nieuw Collectief Zonnedak

Veel cv-ketels staan op 80 graden ingesteld en dat is veel heter dan nodig. Op welke temperatuur staat jouw cv-ketel? Check de temperatuur, en zet 'm op 60! Zo bespaar je al snel veel gas, en daarmee energie en geld.
Woensdag 31 maart 2021 organiseert Energiecoöperatie DEEL hierover een online informatie avond i.s.m. IkWilWAtt energiegidsen en Energiegroep COOL.

21 november 2019 - Slim: autodelen!

Steeds meer mensen delen een auto, dat scheelt je een hoop geld en stimuleert je om een bewuste keuze te maken. Dus is het goed voor je portemonnee én het milieu. Interesse?
Voor wie 20 november niet aanwezig kon zijn, hebben we de gehouden presentaties op deze site gezet.

Een aantal opties om een auto te delen.

Van stinkdiesel naar deelauto: een voorbeeld.

 

20 november 2019 - Autodelen, iets voor u?

Energiegroep COOL organiseert op woensdag 20 november een inloopavond met demonstratie over autodelen en Greenwheels. Wist u dat er in Leusden twee Greenwheels auto’s zijn en diverse andere deelauto’s?

Steeds meer mensen ontdekken het gemak en de voordelen van autodelen: auto’s die je kunt gebruiken als je een auto nodig hebt, maar zonder de vaste kosten van een eigen auto.

April 2019 – CML ook op Koningsdag present!P4270228w

Voor informatie over energiebesparingen, voor alles over de Bijen- en Vlindertuin en voor meer over CO2 compensatie via het Voedselbos kunt u tijdens de braderie op Koningsdag 27 april 2019 terecht bij CML.

In 2019 zijn de CML werkgroepen COOL, de Vlindertuin en het Voedselbos tijdens de braderie, hobby- en kunstmarkt ook aanwezig.
Dat betekent dat u bij COOL terecht kunt voor allerhande soorten informatie en advies over besparingen op energie. De leden van
De Vlindertuin vertellen graag over de bijen- en vlindertuin Leusden en waarom dat zo ontzettend belangrijk is.
Plus wat u kunt doen aan CO2 compensatie in het Voedselbos.
U bent van harte welkom op onze stand!

Wat: Braderie, kunst – en hobbymarkt op 27 april 2019. Waar: Hamersveldsewef, zwarte weg (vanaf de Kloosterhof tot de Tolplaats bij Winkelcentrum ‘De Biezenkamp’. Tijdstip: vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur.

wat willen we bereiken
April 2018 - Wat we willen bereiken?

Leusden gasloos in 2040
Leusden energie onafhankelijk

En wij denken dat dat bereikt kan worden!
Lees in de flyer meer over HOE ikwilwatt en de energiegroep COOL daar naar toe willen.

 

Zaterdag 21 april 2018 - Seizoen Struintuin bij de Groene Belevenis van start!

Dan is de Struintuin weer open. Er kan er naar hartenlust gestruind worden. Er zijn activiteiten voor het hele gezin zoals broodjes bakken boven het kampvuur, natuurschatten zoeken, braakballen pluizen of zaadbommetjes maken. Lees hier meer over de praktische informatie en de activiteiten tijdens de opening.

Je kunt  gewoon gluren bij de ooievaar, waterdiertjes uit de poel vissen, op zoek naar kriebeldiertjes, hutten bouwen in het takkenbos, waterpompen bij de beek en in de modderkeuken de heerlijkste moddersoep maken.

Dit jaar wordt er ook de Groene Markt georganiseerd met informatie over een groene en duurzame leefstijl. Een Groene Markt met diverse organisaties en ondernemers uit Leusden en omgeving die de Duurzame 13 praktisch, haalbaar en leuk maken!. En daarbij zijn COOL en de Vlindertuin natuurlijk ook aanwezig.

De Duurzame 13 is een campagne van de Groene Belevenis die je helpt aan tips om duurzame doelen te realiseren. Hier kun je er alles over lezen.De campagne eindigt met de opening van het Struinseizoen.
De Struintuin ligt achter De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107 in Leusden.